Conceptpersbericht

Start uw gemeente dit jaar met de gescheiden inzameling van drankenkartons? Hieronder vindt u een concepttekst voor een persbericht die u voor uw specifieke situatie kunt invullen. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[…] start met inzameling drankenkartons

Per […] 2016 start de gemeente […] met de gescheiden inzameling van [drankenkartons/PMD]. Dat betekent dat u drankenkartons samen met plastic [en metaal] kunt inzamelen in de daarvoor bestemde [zak/bak/inzamelcontainer].

Hoe wordt er ingezameld?
Haalsysteem: In dezelfde [zak/bak] als voor plastic verpakkingen mag u nu ook drankenkartons [en metaal] inzamelen. De [zak/bak] wordt […] per maand aan huis opgehaald. Deze zakken zijn te verkrijgen bij […]. 
Brengsy​steem: In dezelfde inzamelcontainer als voor plastic verpakkingen mag u nu ook drankenkartons [en metaal] inzamelen. De inzamelcontainers vindt u hier: […]

Beter scheiden, minder restafval
Drankenkartons zijn verpakkingen voor zuivel, vruchtensap, water, soep en saus. Deze verpakking is goed te recyclen zodat de waardevolle materialen weer ingezet kunnen worden voor nieuwe producten. Dat is beter voor het milieu en zorgt voor minder restafval dat wordt verbrand. Zorg bij het inzamelen dat de drankenkartons leeg zijn, vouw ze vervolgens plat en draai de dop erop.