Arla produceert niet voor de prullenbak

Arla is de grootste biologische zuivelproducent en daarbij hoort een duurzame verpakking. “Wij vinden het belangrijk om verpakkingen te gebruiken die gemakkelijk te recyclen zijn en een lage milieu-impact hebben”, zegt Dennis Iseger, CSR manager van Arla. “We zijn dan ook blij dat de inzameling en recycling van drankenkartons nu zo succesvol is georganiseerd.”

Arla vindt het belangrijk consumenten hierover te informeren en heeft al in een vroeg stadium gepleit voor het ontwikkelen van een nieuw weggooilogo. “Inmiddels staat op de meeste van onze pakken het nieuwe weggooilogo dat aangeeft dat de lege verpakking via de drankenkartonroute mag worden ingezameld, in plaats van via het restafval”, aldus Iseger.

Via het Meldpunt Verpakkingen krijgt Arla regelmatig vragen van consumenten over de recycling van drankenkartons. Iseger: “Mensen zijn vaak niet op de hoogte van de technieken die bestaan om de laagjes karton, plastic en aluminium goed te recyclen.”

Arla is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om lichtere verpakkingen op de markt te zetten of alternatieve materialen te gebruiken. “Op dit moment onderzoeken we bijvoorbeeld de mogelijkheden van een bio-based drankenkarton. Daarnaast heeft ook het tegengaan van voedselverspilling al jaren onze focus”, aldus Iseger. “Ons motto is dat we niet produceren voor de prullenbak. Een van de voorbeelden is dat we op onze pakken een uitknijpinstructie plaatsen: ‘voor meer kwarkyoghurt in je kom en minder pak in je afvalbak’. Hierdoor creëren we meer bewustwording over het gebruik van het product.”

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht