Weert breidt inzameling plastic uit met drankenkartons en metaal

In de gemeente Weert worden plastic verpakkingen al jaren apart ingezameld in de daarvoor bestemde inzamelcontainers. Met ingang van 1 april 2015 kunnen daar ook metalen verpakkingen (blik) en drinkpakken bij.

Het landelijke afvalbeleid richt zich steeds meer op het inzamelen van afvalstromen die gerecycled kunnen worden. Dat gebeurt al enkele jaren met kunststof via de centrale inzamelcontainers. Vanaf 1 april wordt dit uitgebreid met metaal en drinkpakken. De inzamelcontainers worden voorzien van een sticker die de inwoners attendeert op deze uitbreiding. De inwoner van Weert heeft daarbij de keuzevrijheid om Plastic, Metaal en Drinkpakken (PMD) in de daarvoor bestemde centrale brengcontainers te doen of thuis bij het restafval in de duobak. In dat laatste geval wordt het afval bij de afvalverwerker nagescheiden en verder gesorteerd.

Wat is PMD?
PMD is een afkorting voor Plastic verpakkingen (zoals plastic flessen, flacons, folies en zakken), Metalen verpakkingen (zoals drinkblikjes, conservenblikken en deksels) en Drankenkartons (zoals van sappen en zuivel). Een aanzienlijk deel van het dagelijks weggegooide huishoudelijk afval (restafval) wordt gevormd door deze PMD. Meer informatie Meer informatie over afval en afvalinzameling vindt u op www.weert.nl/afval

Bron: Actueel Nieuws Weert

« Terug naar het nieuwsoverzicht