Ruim helft Nederlandse gemeenten zamelt drankenkartons gescheiden in

Sinds de invoering van de inzamelvergoeding voor drankenkartons, is het aantal deelnemende gemeenten in rap tempo gestegen. Meer dan de helft van alle Nederlandse gemeenten is al begonnen of start later dit jaar met gescheiden inzameling van drankenkartons.“Een prachtig resultaat!”, vindt directeur Inge Eggermont van stichting HEDRA, “Op deze manier worden de waardevolle grondstoffen hergebruikt  en de milieu-impact van drankenkartons nog verder verlaagd.”

Kleine gemeenten startten als eerste met de gescheiden inzameling.“Op dit moment zien we ook steeds meer grote gemeenten overstag gaan”, vertelt Inge Eggermont. Zo zijn per 1 juni zowel Nijmegen als Amsterdam begonnen met de gescheiden inzameling. Nijmegen heeft het besluit genomen na een succesvolle pilot in de wijk Bottendaal. In Amsterdam zijn recent door de hele stad Plastic Heroes containers geplaatst waar de drankenkartons bij mogen. 

Het aantal gemeenten dat drankenkartons gescheiden inzamelt blijft nog altijd groeien. Stichting HEDRA houdt het overzicht van deze gemeenten bij met vermelding van de wijze van inzameling. Kijk voor dit overzicht op: www.hedra.nl/gemeenten

« Terug naar het nieuwsoverzicht