Maak uw eigen lokale campagne

Communicatie is van essentieel belang voor een hoge inzamelrespons, betere kwaliteit en hogere efficiëntie. Verschillende gemeenten gebruikten materiaal uit de HEDRA toolkit voor hun lokale communicatiecampagne. De gemeenten Oosterhout, Terneuzen en Woudenberg bewerkten de communicatiematerialen tot middelen die lokaal konden worden ingezet.

 

Gemeente Oosterhout
“In augustus zijn we gestart met de eerste communicatie over de inzameling van drankenkartons bij het plastic. Dit doen we via een online nieuwsbericht, gemeentelijke website, lokale weekblad en sociale media. Daarnaast rijden er ook twee vuilniswagens en veegwagens rond met onze lokale campagne en in september herhalen we de boodschap nog eens met posters door de hele de stad.” Frank Lambregts, gemeente woordvoerder van de gemeente Oosterhout. 

 
 
Gemeente Woudenberg

“Met behulp van het materiaal van Stichting HEDRA ontwikkelden wij een poster die aansluit bij onze eigen campagne. Deze hangt in abri’s. Daarmee zetten wij onze communicatie via persberichten en Twitter kracht bij”. Tineke Nagel-Nijkamp, Juridisch beleidsmedewerker milieu van de gemeente Woudenberg.

 
 
 
 
Gemeente Terneuzen

“Onze campagne ‘Nu je plastic & pak in dezelfde bak' startte in juli met o.a. posters, flyers en stickers op verzamelcontainers. De campagne van Stichting HEDRA vormde hiervoor een goede basis.” Paul Marinissen, Hoofd Realisatie en Beheer van de gemeente Terneuzen. 

« Terug naar het nieuwsoverzicht