Drankenkartons apart in zeker 145 gemeenten

Het aantal gemeenten dat dit jaar drankenkartons inzamelt, is inmiddels gestegen van 130 naar 145. Het ziet ernaar uit dat deze stijging zal doorzetten. Zo loopt in de gemeente Heusden een proef en overwegen ook Arnhem en Barneveld apart inzamelen van drankenkartons op te nemen in hun nieuwe afvalplan. 

De gemeente Heusden start deze maand met een proef in de wijk Vlijmen-Vliedberg. Gedurende acht maanden worden drankenkartons apart ingezameld. Op basis van de resultaten zal de gemeente beslissen of dit vervolgens voor de gehele gemeente wordt ingevoerd (bron: gemeente Heusden).

Arnhem concludeerde eind vorig jaar dat er veel drankenkartons in het restafval belanden en dat het loont om verpakkingen te scheiden. In het voorjaar verschijnt een voorstel voor een nieuw afvalplan, waarin het apart inzamelen van drankenkartons mogelijk wordt meegenomen (bron: De Gelderlander).

Doetinchem voert momenteel een enquête over afvalinzameling uit onder de inwoners. Zij mogen hun voorkeur uitspreken voor de manier waarop plastic en drankenkartons ingezameld gaan worden. De gemeente geeft aan per 1 april in ieder geval te starten met apart inzamelen van drankenkartons, samen met het plastic afval (bron: De Gelderlander).

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht