Voortuitgang geboekt in traceerbare papiervezels voor drankenkartons

De drankenkarton producenten verenigd in Stichting HEDRA hebben in 2012 meer traceerbare houtvezels gebruikt die door een derde partij zijn geverifieerd. 88% van de houtvezels die wereldwijd door deze bedrijven in 2012 werden ingekocht waren ofwel FSC gecertificeerde vezels, of afkomstig van FSC gecontroleerd hout. In 2011 was dit nog 85%. 

In 2007 hebben de drie  grote producenten van drankenkartons, Tetra Pak, Elopak en SIG Combibloc, afspraken gemaakt om  tegen 2018 wereldwijd alleen nog maar houtvezels te gebruiken die traceerbaar zijn naar legale en duurzame bronnen. Op dit moment komen de houtvezels voor Europese drankenkartons al voor 100% van leveranciers die voor het FSC traceersysteem gecertificeerd zijn . Wereldwijd is dit 88 %. “Traceerbaarheid van houtvezels is in de papierindustrie één van de belangrijkste strategieën om illegale houtkap tegen te gaan”, aldus Katarina Molin, Director General van The Alliance for Beverage Cartons and the Environment (de ‘Europese Stichting HEDRA’).

Een drankenkarton bestaat gemiddeld voor 75% uit papiervezels. “Daarom vinden de producenten van drankenkartons het zo belangrijk dat de bossen op een verantwoorde manier worden beheerd”, concludeert Inge Eggermont.

 

Bron: http://www.beveragecarton.eu/ 

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht