Nu ook drankenkartoninzameling in 6 Waardlandengemeenten

De gemeenten Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Molenwaard en Zederik gaan drankenkartons gescheiden inzamelen. Reinigingsdienst Waardlanden geeft inwoners de gelegenheid om plastic, drankenkartons en blik in één container aan te bieden. Iedereen die nu een eigen grijze container heeft gaat deze gebruiken voor PMD en hoogbouwwijken krijgen er een extra verzamelcontainer bij. De eerste container werd overhandigd door de Gorcumse wethouder Arjen Rijsdijk en Kees van Baalen, die het project vanuit Waardlanden coördineert, aan bewoner Dennis Vroegh.

De gemeenten nemen deze stap omdat ze willen voldoen aan de landelijke norm van 65% afvalscheiding in 2015. Nu is dat nog 59%. Er wordt twee jaar uitgetrokken om het gehele project uit te rollen. Naar verwachting zijn eind 2016 alle gemeenten waar Waardlanden het afval inzamelt overgestapt naar deze nieuwe inzamelmethoden.

De manier waarop inwoners het afval kunnen weggooien, hangt af van de woning:

  • Iedereen die woont in dunbevolkte gebieden (onder andere lintbebouwing, buitengebied, dijken) krijgt een eigen container voor de gecombineerde afvalstroom.
  • Iedereen die nu een eigen grijze container heeft, gaat deze container gebruiken voor het aanbieden van de combinatie van afvalstromen (plastic, drankenkartons en blik); restafval dat nu in de grijze container gaat, brengt men dan naar een ondergrondse container.
  • Iedereen die in een flat woont en verzamelcontainers heeft, krijgt er een extra verzamelcontainer bij.
« Terug naar het nieuwsoverzicht