Duitsers recyclen drankenkartons met succes

Op 21 januari brachten gemeenten, afvalinzamelaars en verwerkers die geïnteresseerd zijn in inzameling van drankenkartons een bezoek aan een papierrecycling fabriek in Duitsland. Daar konden zij zien hoe de ingezamelde drankenkartons gerecycled worden tot nieuw papier.

“De deelnemers hebben vandaag met eigen ogen gezien wat het resultaat is van de inzameling en recycling van drankenkartons in Duitsland”, aldus Inge Eggermont, directeur van Stichting HEDRA. “Gedurende de Nederlandse pilotperiode is in totaal zo’n 500 ton drankenkartons ingezameld en gerecycled. Deze zijn ook in deze papierfabriek verwerkt tot opnieuw bruikbare grondstoffen.”

Dhr. Zanders, technisch directeur van papierfabriek Niederauer Mühle vlakbij Düren laat enthousiast zien hoe het systeem in Duitsland zorgt voor gerecycled papier van hoge kwaliteit. “In Duitsland worden de drankenkartons samen met plastic ingezameld. Dit werkt al jaren uitstekend en zorgt voor een kwalitatief goed te recyclen stroom van zowel plastic als drankenkartons. Hoe meer drankenkartons worden ingezameld, hoe sneller we de drankpakken kunnen verwerken wat de kwaliteit van de papiervezels ten goede komt.”

« Terug naar het nieuwsoverzicht