Wederom meer duurzaam papier in drankenkartons

De Europese drankenkartonproducenten hebben in 2013 meer houtvezels gebruikt waarvan de traceerbaarheid door een derde partij werd geverifieerd. 93% van de houtvezels die wereldwijd door deze bedrijven in 2012 werden ingekocht waren ofwel FSC-gecertificeerde vezels, dan wel afkomstig van FSC gecontroleerd hout. In 2012 was dit nog 88%. De branche heeft zich eraan gecommitteerd dat in 2015 wereldwijd al het karton voor drankenkartons van FSC® gecertificeerde of FSC® gecontroleerde bronnen moet komen. 

Katarina Molin, algemeen directeur van The Alliance for Beverage Cartons and the Environment (ACE, de Europese koepel van drankenkartonproducenten), geeft aan dat het duurzaam inkopen van grondstoffen een cruciaal onderdeel is van een circulaire economie. “We zijn erg blij dat onze leden zulke vorderingen hebben geboekt om de ambitieuze doelen te halen die wij in 2007 in een vrijwillige overeenkomst hebben vastgesteld”.

We zijn ons ervan bewust dat we pas aan het begin staan van het concept van duurzaam inkopen. Wij geloven dat er behoefte is aan een bredere dialoog over dit belangrijke onderwerp dat een rol moet spelen in de ontwikkeling van het EU grondstoffenbeleid voor 2020”.

Bron: www.beveragecarton.eu

Bron rapport: Proforest, 2014

« Terug naar het nieuwsoverzicht