Recycling van drankenkartons blijft stijgen in Europa

Wederom is het percentage drankenkartons dat gerecycled wordt in Europa gestegen. In totaal werd 42% van de drankenkartons in 30 Europese landen gerecycled in 2013, een stijging met 3% ten opzichte van 2012. 

Figuur. Recyclingpercentage drankenkartons (EU + Noorwegen + Zwitserland) 

 

Katarina Molin, Directeur van ACE (de Europese branchevereniging voor drankenkartonproducenten) is blij met de voortdurend stijgende trend in recycling van drankenkartons. Toch kan het volgens haar nog beter, want er zijn veel verschillen tussen de landen. “Terwijl sommige landen indrukwekkende recyclingpercentages van meer dan 60% halen, blijven andere nog ver achter in de ontwikkeling van een gescheiden inzamelsysteem en infrastructuur.”

Vandaag de dag zijn er meer dan 20 papierfabrieken en andere recyclingbedrijven in Europa die drankenkartons recyclen. Daarnaast worden substantiële investeringen gedaan in de ontwikkeling van innovatieve recyclingtechnologieën, vooral voor het kunststof/aluminiumlaminaat. Op deze manier worden waardevolle grondstoffen teruggebracht in de economische kringloop.

« Terug naar het nieuwsoverzicht