Goede start pilot drankenkartons

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten meldt dat de eerste resultaten van de pilot drankenkartons binnen zijn. Hieruit blijkt dat een aantal gemeenten een vliegende start heeft gemaakt met de inzameling. Ook zijn er gemeenten die na wat opstartproblemen nu alles voor elkaar hebben. Naar aanleiding van deze pilot besluit staatssecretaris Mansveld van het ministerie van Infrastructuur en Milieu of de inzameling landelijk zal worden doorgevoerd.

De pilot drankenkartons loopt van 1 mei tot en met 1 november 2013 en 36 gemeenten doen mee aan de pilot onder leiding van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken.

Gestage groei

Het loopt nog niet overal storm, maar de hoeveelheid ingezamelde drankenkartons groeit gestaag.  In Katwijk verdubbelde de hoeveelheid in juli ten opzichte van juni en in Oude IJsselstreek werd in de maand juli 2200 kilo opgehaald.  Dat de pilot aanslaat in Oude IJsselstreek blijkt wel uit de laatste meting: alleen al in de eerste week van augustus werd 7840 kilo aan drankenkartons ingezameld.

Bron: www.vng.nl

« Terug naar het nieuwsoverzicht